DEDAŞ Hayali Haber mi Servis Ediyor ? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DEDAŞ Hayali Haber mi Servis Ediyor ?

Bu haber 03 Eylül 2020 - 19:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

DEDAŞ'ın köylüleri zan altında bırakmak için basına yalan haber servis ettiği iddia edildi.

 DEDAŞ Denetim ekiplerine engel olmak için köylülerin geçiş yolunu çamurla kapattığını basına servis edilen haberde köylüleri zan altında bıraktığı iddia edildi. Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Elbeğendi mahallesinde kayıt dışı trafo denetimi yapmak isteyen Dicle Elektrik ekiplerine saldıran bir grup, araçların geçişini engellemek için yolları çamurla kapattığını iddia etti.
 
 
Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Şanlıurfa İl Müdürlüğü Özel Müşteriler Yöneticiliği’ne bağlı denetim ekipleri tarımsal sulamada kayıt dışı enerji kullanımını önlemek, uzaktan okuma sistemi olan OSOS montajı gerçekleştirmek ve yerinde abonelik için Viranşehir ilçesine bağlı Elbeğendi mahallesine gitti.
 
Ekiplerin denetim çalışmasını önceden haber alan bir grup toprak yolu su dökerek adeta çamur deryasına çevirdiğini iddia etti. DEDAŞ basın biririminden basına servis edilen haberlerde ise iddia ettiği ve zan altında bıraktığı kırsal mahalle sakinlerinin bu eylemi gerçekleştirdiklerine dair bir fotoğraf veya videonun olmaması ise kafalarda soru işareti oluşturdu.