Ceylanpınar Belediyesi Yoncalı Köyü’nü kaderine terk etti! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ceylanpınar Belediyesi Yoncalı Köyü’nü kaderine terk etti!

Bu haber 17 Eylül 2020 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Ceylanpınar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yoncalı Kırsal Mahallesi Ceylanpınar Belediyesi tarafından adeta kaderine terk edildi. Belediye köye hizmet götürmek bir yanadursun, köyü çoktan unuttu.
(Süleyman TURAN-Özel Haber)
Sadece seçim zamanında köylerin hatırlanıp ve köy yollarının belediye başkanları tarafından aşındırılması olayının bu seferki adresi Ceylanpınar oldu.
KÖYDE HER ŞEY EKSİK!
Ceylanpınar ilçesine bağlı Yoncalı Kırsal Mahallesi şu sıralar kaderine terk edildi. Öyle ki köyde her şey eksik. Çamurlu yollardan, tozlu yollardan, bozuk yollardan, elektrik kesintisinden tutunda ne ararsanız köyde o sorunda bulabilmek mümkün oluyor. Köstebek yuvasını andıran köy yollarında kışın çamur deryaları içinde okula gitmek zorunda kalan çocuklardan tutun da geceleri elektriksiz kalan vatandaşlara kadar her şeyi bulabilmek mümkün oluyor.
CEYLANPINAR BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR?
Göreve geldiği gün “biz artık yatacağız, her şeyimiz tamam” diyen atanmış Belediye Başkanı Feyyaz Soylu şu sıralar sözünü tutar gibi…Öyle ki ne Ceylanpınar Belediyesi’nin ne de Feyyaz Soylu’nun köye hizmet götürmeye niyeti yok. Yoncalı Kırsal Mahallesi sakinleri hizmetsizlikten “Ceylanpınar Belediyesi ne iş yapar” diyerelk sitemlerini dile getirdiler.
VATANDAŞLAR KENDİ İMKÂNLARI İLE YOLLARINI YAPIYOR
Ceylanpınar’a bağlı Yoncalı Kırsal Mahallesi sakinleri hizmetsizlikten o kadar bıkmış durumdaki Ceylanpınar Belediyesi’nden umudu kesti. Mahalle sakinleri köyün bozuk yollarını kendi imkanları ile yapmaya çalışıyor.