Binali Yıldırım Ve eşi Semiha Yıldırım Şanlıurfa’da fıstık hasadına katıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Binali Yıldırım Ve eşi Semiha Yıldırım Şanlıurfa’da fıstık hasadına katıldı

Bu haber 23 Eylül 2020 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA)-Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı,eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Şanlıurfa’da fıstık hasadına katıldı

Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde düzenlenen fıstık hasadı programına katıldı.
Geçtiğimiz günlerde eşi Semiha Yıldırım ile birlikte korona virüse yakalanan ve önceki gün yapılan PCR testi sonucu negatif çıkan Binali Yıldırım, ayağının tozuyla Şanlıurfa’da fıstık hasadına katıldı geldi. Sabah saatlerinde Şanlıurfa GAP Havalimanına inerek karayoluyla Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Külaflı kırsal Mahallesi'ne geçen Yıldırım’ı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,Ak Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,Ak Parti İl başkanı Bahattin Yıldız ve ilçe belediye başkanları ile partililer karşıladı.
“ Urfa fıstığı demek daha güzel oluyor”

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Şanlıurfa fıstığının hasadını birazdan başlatacağız. Aldığımız bilgilere göre bu yıl hasılat oldukça iyi. Esasında bilmiyordum, neredeyse üretimin yarısı tek başına Şanlıurfa’da yetiştiriliyor. Ama Urfa fıstığı başka bir ilimizin ismi ile anılıyor. Varsın isim başka bir şehir ile anılsın ama yarısının yapıldığı Şanlıurfa’da fıstığa Urfa fıstığı demek daha güzel oluyor. Bu kırmızı fıstığı, bol ve bereketli bu ürünün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.