Bakan Koca açıkladı:Son 24 saatte 53 hasta vefat etti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bakan Koca açıkladı:Son 24 saatte 53 hasta vefat etti

Bu haber 04 Eylül 2020 - 19:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Son 24 saatte 53 hasta vefat etti, 1021 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 249 bin 108'e çıktı.

Toplam test sayısı 7 milyon 583 bin 200, vaka sayısı 276 bin 555, vefat sayısı 6 bin 564 olarak kayıtlara geçti.
Aktif hasta 20 bin 883, ağır hasta sayısı 1076, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,5 oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün 200 laboratuvarda 117 bin 113 yeni test yapıldı. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. İyileşen hasta sayımız halen yeni hasta sayımızdan az. Dönem mücadele ve tedbirde güç birliği dönemidir. Birlik olalım." değerlendirmesinde bulundu.
BAKAN KOCA'DAN DİYARBAKIR'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR 
Diyarbakır'ı merkez tutarak, mevcut durumu ve sağlık hizmetlerini değerlendirdik. Kararları ve önemli haberleri sizinle paylaşacağım. 
Pandeminin ilk zamanlarında alınan kısıtlayıcı önlemlerle düşüşü sağladık. Vefat oranımızı düşük seviyelerde tutmayı başardık. Haziran başından itibaren başlayan normalleşmenin eski hayatımıza dönmek olmadığı vurgusunu yaptık.
Bayramlar, eş dost ziyaretleri, düğünler, asker uğurlamaları, taziyeler mesafenin unutulduğu ortamlar oldu. Bunun sonucunu hemen gördük. 
Bu süreci aile bağlarının en sağlam olduğu gelenek ve göreneklerine en fazla bağlığı ile bilinen orta Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerimizde daha fazla yaşadık.
Hasta artışının olduğu iller Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak oldu.
Tüm Türkiye'de yatak ve doluluk oranlarını izlemekteyiz. Batman'da yoğun bakım doluluk oranı şu an yüzde 79.Diyarbakır'da doluluk oranı yüzde 66.  Şanlıurfa'da şu an yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 74. Şırnak'ta yüzde 58.
Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31'dir.
Temaslı taraması bu salgınla mücadelemize  hayati öneme sahip.
Önceliğimiz hasta artış sayısını durdurmak. Aksi halde tedbirler bir süre sonra yetersiz olabilir. Bu dönemde aile ziyaretlerinin ertelenmesi gerekiyor.
Bugün bahsettiğimiz 6 şehre hastaneye yapacağız. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin'de hastaneler yapacağız.''dedi.