Vali Erin açıkladı: Şehir hastanesi 2023’te tamamlanacak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Vali Erin açıkladı: Şehir hastanesi 2023’te tamamlanacak

Bu haber 27 Temmuz 2020 - 12:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2023’te biteceğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Valilik toplantı salonunda Pandemi sürecinde kent genelinde yürütülen çalışmalar ve gelinen nokta hakkında basın toplantısı yaptı.

Vali Abdullah Erin, yaptığı açıklamada Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2023’te biteceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI TEMELİNİ ATMIŞTI

Türkiye’de birçok şehirde hizmete giren şehir hastanesi, Şanlıurfa’da bir türlü hizmete giremedi. 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile ilgili bugüne kadar somut bir adım atılmadı.

ÜZERİNDEN 4 YIL GEÇTİ

Sırrın Karşıyaka Mahallesi’ndeki Dağ Eteği mevkiinde yapılması planlanan şehir hastanesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2023’te biteceğini açıkladı. Temel atılmasının üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen inşaat çalışmasının bile görülmediği bu projenin 2023’te tamamlanacağı söyleniyor.

 25 YIL ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde; Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin bin 700 yataklı, 6 ihtisas hastanesinde 60 adet ameliyathanesi ve 5 bin 100 araçlık kapalı otoparkıyla inşa edileceğini belirterek,  hastanenin 1 milyar 151 milyon lira yatırım bedeline sahip olacağını kaydetmişti.

Erdoğan, yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılacak hastanenin 25 yıl boyunca özel sektör tarafından işletildikten sonra kamuya devredileceğini belirtmişti.