Urfa’da bankayı soyan kişi tahliye edildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da bankayı soyan kişi tahliye edildi

Bu haber 02 Temmuz 2020 - 14:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ocak 2019’da Emniyet Caddesi’nde bulunan özel bir bankayı soyan ve daha sonrasında güvenlik birimleri tarafından yakalanan İ.H.E isimli şahıs tahliye edildi.

Hatırlanacağı üzere olay 2019 yılı Ocak ayında Haliliye ilçesine bağlı Emniyet Caddesi’nde özel bir bankada gerçekleşmişti. 20 yaşlarında olan ve askerden izne geldiği öğrenilen İ.H.E isimli şahıs Emniyet Caddesi’nde bulunan özel bir bankayı soymuştu.

Banka çalışanlarını tehdit edip etkisiz hale getiren soyguncu, kasadaki bir miktar parayı alıp yaya olarak olay yerinden kaçmıştı. Güvenlik görevlilerin çalışması sonucunda İ.H.E isimli şahıs yakalanarak tutuklamıştı. Şahsın avukatlığını Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Eski Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe ve Avukat Fethi Kılıç üstlendi.

Şahsın avukatlığını üstelenen Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Eski Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, yapılan mahkeme sonucunda şahsın tahliye edildiğini ifade etti.

 

 

“HALI HAZIRDA ADLİ KONTROLDE BU KİŞİ İÇİN UYGULANDI”

Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Eski Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, şahsın tahliye edildiğini ve adli kontrol şartının da uygulandığını ifade ederek, “Bundan tam 19 ay önce İ.H.E isimli kişi askerlik görevini ifa ediyorken, geldiği hava değişim izninde Urfa’da bir banka soygunu gerçekleştirdi. Babasının ruhsatlı tabancasını yanında aldıktan sonra kar maskesi ve eldiven almak suretiyle Emniyet Caddesi’nde bulunan bir banka şubesine tek başına girerek parayı da alıp çantaya koyduktan sonra olay yerinden uzaklaşarak banka soygununu gerçekleştirdi. Doğrusu bu süreçte ben ve avukat arkadaşım kişinin avukatlığını üstlendik. Mahkemeye biz daha çok şunu izah etmeye çalıştık. Yani banka soygunu bir ekip işidir. Tek bir kişinin tek başına gerçekleştirebileceği bir iş değildir. Malum banka soymak isteyen kişiler, önce dışarıda çalışır vaziyette bulunan hazır bir araba bulundurur. Kimileri içeri girer, bazıları güvenliği etkisiz hale getirir, bazıları da gişelere yönelerek hırsızlık işlemini gerçekleştirir. Fakat burada 21 kişinin tek başına banka soyması belki de tarihte ender görülmüş olan olaylardan bir tanesidir. Bu yönüyle biz sanığın ceza ehliyetinin olmadığını belirttik. Netice de psikolojik sorunlar yaşayan bir insan, ara ara intihara teşebbüs eden bir insan. Biz bu yönde mahkemeye beyanlarda bulunduk, savunmamızı yaptık. Askerlikte geçirmiş olduğu tedavi dönemlerine ilişkin belgeleri dosyaya celp ettirdik. Geldiğimiz nokta itibariyle sayın savcının tutukluluk hali devam etsin yönündeki mütalaasına karşı 2’ye karşı 1 oy çokluğuyla bu kişinin tahliyesini sağladık. Halı hazırda adli kontrolde bu kişi için uygulandı” dedi.

“OY ÇOKLUĞUYLA TAHLİYEYİ SAĞLADIK”

Avukat Hikmet Delebe, şahsın oy çokluğuyla tahliye edildiğini belirterek, “Ama zannedersem Urfa tarihinde gerçekleşen ilk olaydır. Bundan önce Urfa’da banka soyulmamış, hele hele 21 yaşındaki bir çocuğun tek başına bir banka soyması kolay kolay görülebilir bir olay değildir. Bu bakımdan ailesine de bazı telkinlerde bulunduk. Ailesinin de çocuğa sahip çıkması gerekiyor. Psikolojik rahatsızlığı olduğu için başka suçlara yönelmemesi yönünde ailesine ve kendisine telkinlerde bulunduk. 19 aylık bir tutukluluk halinden sonra bugünkü duruşmada Şanlıurfa 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/377 esas sayılı dosyasında yapılan yargılamada tahliye kararı çıktı. Sonraki duruşmada 29 Aralık’a bırakıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haftada bir kez imza verme ve yurtdışı yasağı konuldu. Oy çokluğuyla serbest bırakıldı. Mahkemede 3 tane hakimden 2 tanesi serbest bırakılsın yönünde oy kullandı. Bir tanesi de savcı gibi tutukluluk halinin devamı gerekiyor şeklinde oy kullandı. Oy çokluğuyla tahliyeyi sağladık” diye konuştu.

 İşte o banka soygununun haberi:

https://rhaajans.com/haber/3043453/iste-urfadaki-banka-soygununun-goruntuleri