ŞİHADER Başkanı Dodanlı: 24 Temmuz dayanışma günü haline geldi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ŞİHADER Başkanı Dodanlı: 24 Temmuz dayanışma günü haline geldi

Bu haber 24 Temmuz 2020 - 10:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı Ömer Dodanlı, basından sansürün kaldırılışının yıldönümü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünü savunmanın meslek mensupları kadar toplumun da görevi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı Ömer Dodanlı, Türk basınından sansürün kaldırılışının 112’inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

24 Temmuz 1908’de dönemin matbuatının, sansüre karşı sergiledikleri dayanışmasının yıllar içinde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başladığını aktaran Başkan Ömer Dodanlı, ” Ama ne acıdır ki, Türk basını, ilerleyen yıllarda, 1908 öncesini aratmayan birçok durumla mücadele etmek zorunda kaldı. 24 Temmuz, gazeteciler için bir bayram gününden daha çok mücadele ve dayanışma günü haline geldi” diye konuştu.

Basının 4’üncü kuvvet olarak yasa, yürütme ve yargı erklerinin yanında konumlandırıldığını belirten Başkan Dodanlı, bu anlamda basın özgürlüğünü savunmanın meslek mensupları kadar toplumun da görevi olduğunu söyledi. Başkan Dodanlı, “Bu düşüncelerle, çok güç koşullarda görevini yerine getirirken kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışından ödün vermeyen yazılı, görsel ve internet medyasının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarım” dedi.