ŞiHA-DER Başkanı Dodanlı: Baro başkanı yerel basını hedef gösterdi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ŞiHA-DER Başkanı Dodanlı: Baro başkanı yerel basını hedef gösterdi

Bu haber 07 Temmuz 2020 - 10:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği (ŞİHA-DER) Başkanı Ömer Dodanlı, “Her zaman yanlarında olsak da Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel geçtiğimiz günlerde Adalet Komisyonu’nda kabul edilen çoklu baro teklifinin suçlusu olarak yerel basını hedef gösterdi” dedi.

Çoklu baro sistemi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye’de birçok baroda karara tepki göstermek için Ankara’ya yürüdü. Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ise kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yerel basına yüklendi.

Baro Başkanı Abdullah Öncel’in kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya, Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği (ŞİHA-DER) Başkanı Ömer Dodanlı tepki gösterdi.

“BU KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR”

Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği (ŞİHA-DER) Başkanı Ömer Dodanlı, Baro Başkanı Abdullah Öncel’in söylemlerinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak,  “Bilindiği üzere çoklu baro sistemi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Türkiye’de birçok baroda karara tepki göstermek için Ankara’ya yürüdü. Şanlıurfa’daki dijital medyada ilk günden bu yana yanlı olmayan her baro haberini kendi mecrasında yayımladı. Ancak ne hikmetse Baro Başkanı Abdullah Öncel, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile çoklu baro teklifinin suçlusu olarak Şanlıurfa yerel basınını gösterdi. Bu kabul edilemez bir durumdur” dedi.

“BARO BAŞKANI ABDULLAH ÖNCEL’İ YEREL BASINDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Başkan Ömer Dodanlı, Baro Başkanı Abdullah Öncel’i dernek olarak yerel basından özür dilemeye davet ettiklerini belirterek, “Baro Başkanı Abdullah Öncel seçildiği günden bu yana Şanlıurfa’daki dijital medya kendisine hiçbir karşılık beklemeden koşulsuz destek olmuştur. Ancak bir gün olsun basın mensupları ile bir araya gelmemiş, bir gün olsun basın çalışanlarının avukatlığını üstlenmemiş Baro Başkanı Abdullah Öncel yaptığı paylaşımla adeta çoklu baro sisteminin suçlusu olarak Şanlıurfa yerel basınını hedef göstermesi birçok basın kuruluşunun da emeğini görmezden gelmiştir. Biz Şanlıurfa’daki dijital basın olarak yanlı olmayan, bir kişi ve kurumu hedef göstermeyen her haberin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Derneği bu paylaşımı kabul etmiyoruz. Baro Başkanı Abdullah Öncel özür dileyene kadar dernek bünyemizdeki üyelerimizle baronun hiçbir haberini yayınlamayacağımızı kamuoyuna belirtiriz. Baro Başkanı Abdullah Öncel’i yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz” diye konuştu.