Pandemi ile mücadele ve bir kahraman! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Pandemi ile mücadele ve bir kahraman!

Bu haber 25 Temmuz 2020 - 11:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisine alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını maalesef Şanlıurfa’da da etkisini hissettirdi.

Öncelikle bu salgından dolayı sevdiklerimizden uzak kaldık hatta bazı vatandaşlarımızı bu salgına da kurban vermek zorunda kaldık. Ancak her zaman belirttiğimiz gibi hiçbir şey bizim tedbirlerimizden güçlü değildir. Ben inanıyorum ki özelde Şanlıurfa’da genelde ise tüm yurdumuzda bu salgın belasından da kurtulacağız.

Şüphesiz bu salgın sürecinin en önemli kahramanları sağlık çalışanları.

Onlar pandemi sürecinde en ön cephede savaşan kahramanlar… Onlar hekim, hemşire, hasta bakıcı ama önce insan… Evlatları, anne-babaları, kardeşleri var. Onlar isimsiz kahramanlar… Ben bütün sağlık çalışanlarımıza verdikleri bu onurlu mücadeleden dolayı teşekkür ederim.

Koronavirüs ile birlikte tarih akılda kalan kurumları yazacak, akıllarda kalan olayları anlatacak. Hiç şüphesiz sağlık kurumlarımız sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine de adını altın harflerle yazdıracak, birde tüm her şeyi organize eden bir kurumumuz var esasen oda İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürü Dr.Emre Erkuş.

Özellikle pandemi sürecinin Şanlıurfa’da patlak verdiği ilk günlerden tutun da şimdiye kadar verdiği her mücadele şüphesiz şehrin tarihinde çoktan yerini aldı. Yeri geldi hastanelerde sabahladı, yeri geldi ilçe ilçe gezip vatandaşlara salgını ve korunma yollarını anlattı. Yeri geldi sosyal medyadan virüse karşı uyarısını yaptı.

Özellikle toplumun bilgilendirilmesi noktasında büyük görevlerin düştüğü basın ve medyaya doğru bilgi aktarılmasında şeffaflığı ve özverisi kendisinin şüphesiz pandemi sürecinin en önemli aktörlerinden birisi haline getirdi.

Biz her nerede ne zaman yanlış bir şey gördüğümüzde bunu yazıp topluma duyurma hassasiyeti taşıdığımız kadar medya olarak güzel işler yapan insanları da aynı hassasiyet ile topluma sunmakla da vicdanen yürekliyiz.

Ben başta bu pandemi sürecinin önemli aktörlerinden İl Sağlık Müdürü Dr.Emre Erkuş ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.

Son olarak da,
Sevgili Urfalı kardeşlerim,
Maskemizi takalım ve sosyal mesafe kurallarına uyalım.