İşte Şanlıurfa’daki koronavirüsle ilgili genel durum | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İşte Şanlıurfa’daki koronavirüsle ilgili genel durum

Bu haber 27 Temmuz 2020 - 12:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dün akşam saatlerinde bir basın toplantısı yaparak, son günlerde artış gösteren koronavirüs pozitif vakaları ve alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, dün akşam saatlerinde bir basın toplantısı yaparak, son günlerde artış gösteren koronavirüs pozitif vakaları ve alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Valilik toplantı salonunda, Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile birlikte basının karşısına çıkan Vali Erin, koronavirüs pandemisi sürecinde, Şanlıurfa için beklentilerin dışında bir durumla karşı karşıya olmadıklarını söyledi.

“YOĞUN BAKIMDA 50 HASTAMIZ VAR”

Koronavirüsün özellikle ileri yaşta ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için çok riskli bir hastalık olduğunu hatırlatan Vali Erin, salgının başladığı ilk günden bu yana Şanlıurfa’da hayatını kaybeden hasta sayısının 100 kadar olduğunu, halen 1987 bina ve 20 kırsal mahallede karantina tedbiri uygulandığı bilgisini verdi.

Salgınla mücadelede hastanelerin de durumunu değerlendiren Vali Erin, “Şanlıurfa, iki buçuk milyon nüfusu olan bir ilimiz. Salgından önce hastane acil servislerinde zaman zaman yaşanan yoğunluk, bu salgın döneminde de yaşanıyor. Ama bu yoğunluk, kesinlikle koronavirüs kaynaklı değil. Şu anda toplam vaka sayımızın yüzde 5 kadarı hastanede tedavi görmeye devam ediyor. Yoğun bakımda yatan 50 kadar hastamız var ve 10 kadar entübe hastamız bulunuyor.” dedi.