ASKF’nin belgelenemeyen hayalet hibesi! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ASKF’nin belgelenemeyen hayalet hibesi!

Bu haber 25 Temmuz 2020 - 11:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Şubesi açıkladığı ve ama bir türlü belgelenemeyen 460 bin Euro’luk hayalet hibesi tüm Şanlıurfa kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Kurulduğu günden bu yana tarafsız haberleri ve kent menfaatini gözeterek kamuoyunu aydınlatan ve kent menfaatlerini savunmayı kendisine misyon olarak üstlenen Ruha Haber Ajansı, önceki gün “ASKF’nin 460 bin Euro’luk hibesi ayyuka çıktı!” başlığıyla ASFK’nin hayal ürünü olan ve bir türlü belgelenemeyen hibesini kaleme aldı.

ASKF AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN HİBE ALAMAZ!

Ancak Ruha Haber Ajansı yaptığı araştırmada böyle bir hibenin olmadığını ortaya çıkardı. Öyle ki ASKF İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan rica makamlı bir STK olduğu için Avrupa Birliği’nden hibe almasının söz konusu olmadığı öğrenildi. Hibelerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından alınabildiği de gelen bilgiler arasında.

MÜDÜRÜN HABERİ YOK!

Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, ne projeden ne de hibeden haberi olduklarını ifade etmişti.

ASKF SUSKUN, YETKİSİZ ŞAHISLAR AÇIKLAMA YAPIYOR!

Hibe ile ilgili muhatap kabul edilen ve kent kamuoyuna hibenin belgesini açıklamak zorunda olan Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Şubesi yerine Zeki Altundağ isimli şahıs imzasıyla Anadolu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan isminde bir şahsın ASKF’nin görevini üstlenerek açıklaması yapması ise başta amatör spor kulüpleri olmak üzere tüm kent kamuoyunu herkesi şaşırttı. Amatör spor kulüpleri ve Şanlıurfa kamuoyu hibe belgesinin açıklanması ile ilgili ASKF’nin neden suskun olduğunu ise merak ediyor.

ASKF HİBE BELGESİNİ NEDEN AÇIKLAMIYOR!

ASKF’nin her platformda dile getirdiği ancak bir türlü belgesini açıklayamadığı hayalet hibe ile ilgili kent kamuoyun da merakı sürüyor. Başta amatör spor kulüpleri ve Şanlıurfalı vatandaşlar ASKF’nin var olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamasını istiyor.

DAHA ÖNCEDE SPOR TOTO’DAN ALINAN PARA KURUM ARACLILIĞIYLA AKTARILMIŞTI

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Şubesi hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda da Spor Toto teşkilatından para aldıklarını söylemişlerdi. Ancak alınan paranın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından alındığı ve daha sonra ASKF’ye aktarıldığı biliniyordu.

“MUHATABIMIZ HİBEYİ AÇIKLAYAN ASKF’DİR, SIFATLAR, ŞAHISLAR VE SÖZDE DERNEK BAŞKANLARI MUHATABIMIZ DEĞİLDİR”

Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dodanlı, haberle ilgili muhataplarının ASKF olduğunu ifade ederek, “Biz kurulduğumuz günden bu yana yalnızca kent menfaatini ve tarafsızlık ilkesini baz alarak haberlerimizi kaleme aldık. Önceki günde kent menfaatini gözeterek ASKF’nin hayalet hibesi ile bir haber kaleme aldık. Ancak görüyoruz ki biz doğru yoldayız. Çünkü biz haber yaptıkça ses başkalarından çıkıyor. Birde şunu da Şanlıurfa kamuoyunun vicdanına sormak istiyoruz. Birde açıklama yapan kişi hangi sıfatla yapmış yetkisi nedir? Neden ASKF başkanı açıklama yapmadı? Muhatap kabul edilen ve kamuoyunu bilgilendirmesi gereken yerde şahısların açıklama yapması hibenin hayalet olduğunu ve böyle bir hibenin olmadığı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ruha Haber Ajansı olarak her zaman bu tür kent menfaatini gözeten haberleri kaleme alacağımızı bildirmekten onur ve gurur duyarız. Şu da bilinmeli ki bizim muhatabımız hibeyi açıklayan ASKF’dir, sıfatlar, şahıslar ve sözde dernek başkanları muhatabımız değildir. Kamuoyunun bilgisine ricayla sunarız” dedi.

İşte Ruha Haber Ajansı’nın önceki gün kaleme aldığı o haber:

https://rhaajans.com/haber/5047192/askfnin-460-bin-euroluk-hibesi-ayyuka-cikti?preview=1