Antep milletvekili fıstığa destek istedi, peki Urfa vekilleri? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Antep milletvekili fıstığa destek istedi, peki Urfa vekilleri?

Bu haber 04 Temmuz 2020 - 13:14 'de eklendi ve kez görüntülendi.

MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Muhittin Taşdoğan, milletvekili olduğu günden bu yana Antepfıstığı için mücadele verdiğini belirtirken, sonuç alıncaya kadar da pes etmeyeceğini söyledi. Şanlıurfa milletvekillerinin ise neden Urfa’nın ürünü olan fıstığa sahip çıkmadığı bilinmiyor.

Sahip olduğu ürünlerin başka iller tarafından alınmasını seyirci kalan Şanlıurfa, Türkiye’de en fazla yetiştirdiği fıstığı da değerlendiremiyor. Hal böyle olunca kaymağı da komşu Gaziantep yiyor. Ülke genelinde 7’den 70’e herkes fıstığın Antep’e ait olduğunu söylüyor.

Şanlıurfa bu üretim payında ilk sırada yer aldı almasına; ancak fıstığı piyasaya sunma ve pazarlama fonksiyonlarının eksikliği nedeniyle her zamanki gibi sınıfta kaldı.

URFA’YA DA ANTEP’İN MİLLETVEKİLLERİ LAZIM

MHP Gaziantep Milletvekili Dr. Muhittin Taşdoğan, milletvekili olduğu günden bu yana Antepfıstığı için mücadele verdiğini belirtirken, sonuç alıncaya kadar da pes etmeyeceğini söyledi.

Mecliste 14 milletvekili bulunan Şanlıurfa’nın ise sahipsizliği bir kez daha gözler önüne serildi. Şanlıurfa milletvekillerinin ise neden Urfa’nın ürünü olan fıstığa sahip çıkmadığı ve yetkililerden gerekli desteği neden istemediği ise bilinmiyor. Öte yandan Şanlıurfalı vatandaşlarda, “Urfa’ya Antep’in milletvekilleri lazım” diyerek sitemde bulundu.