Urfalı tarım işçileri yollarda can veriyor, Şanlıurfa STK’ları suskun! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfalı tarım işçileri yollarda can veriyor, Şanlıurfa STK’ları suskun!

Bu haber 27 Haziran 2020 - 10:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yurdun değişik yerlerine mevsimlik tarım işçisi olarak giden Şanlıurfalı vatandaşların derdi çilesi bitmezken, Şanlıurfa STK’ları ise proje üretmek bir yana duysun başsağlığı mesajından öteye gidemiyor.

Yurdun değişik yerlerine mevsimlik tarım işçisi olarak giden Şanlıurfalı vatandaşların derdi çilesi bitmek bilmiyor. Mevsimlik tarım işçisi olarak giden vatandaşların bazısı suda boğuldu, bazısı koronavirüse yakalandı bazısı ise yolda trafik kazasında can verdi. Ancak kentte sayıları dudak uçuklatan STK’lar ise olaylardan sonra ise proje üretmek bir yana duysun başsağlığı mesajından öteye gidemiyor.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ İÇİN NE PROJE ÜRETİLDİ NE DE BİR ADIM ATILDI

Kent Konseyi, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası, Ziraat Odası, Şanlıurfa Barosu, Ziraat Mühendisleri Odası, İnsani Yardım Platformu, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON ve diğer odalar tarım işçileri için ne proje üretti ne de konuyla ilgili bir adım attı. Özellikle kendi seçimlerinde proje sözü veren STK’lar seçimlerinin geçmesinden sonra kendilerini kimse göremiyor.

Öte yandan GAP’ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’nın hala dışarıya mevsimlik içi göndermesi ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

SİYASİLERDE SUSKUN!

Şanlıurfa’daki muhalefet partileri de mevsimlik tarım işçileri konusunda suskunluğunu koruyor. Vatandaşlar siyasi partilerin mevsimlik tarım işçileri ile ilgili proje üretememesinden şikayetçi.