Din-Bir-Der’den Mabel Matiz sorusu tepkisi! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Din-Bir-Der’den Mabel Matiz sorusu tepkisi!

Bu haber 29 Haziran 2020 - 8:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, sınavda sorulan Mabel Matiz sorusuna tepki gösterdi.

YKS’nin  ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi (TYT) 2020 sona erdi.

Yükseköğretim Kurumları  Sınavı‘nın ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi’nde  öğrencilere, ”Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” sorusu yöneltildi. Bu sözler, şarkıcı Mabel Matiz’in ‘Fırtınalar’ adlı şarkısında da geçen sözler olması sebebiyle TYT’ye damgasını vurdu.

Yaklaşık 2 buçuk milyon adayın ter döktüğü YKS’nin dün yapılan birinci oturumunda, Türkçe sorularından birinde Mabel Matiz’in şarkısından bir bölümün verilmesine, öğrenci velileri tepki gösterdi.

Öte yandan şarkıcı Mabel Matiz eşcinsellerin sözde onur yürüyüşlerine destek olmuş ve pankart taşımıştı.

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve 4284 sayılı kanunun iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sapıkları konuşmak; onları gündemde tutup reklamlarını yapmaya vesile olur. Asıl mesele; İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunla bu yaratıklara bu rezil hareketleri yapma imkanı veren siyasilerin millete tanıtılmasıdır. Malumunuz olduğu üzere 6284 nolu kanun AKP, CHP, MHP ve HDP’ nin ortak oylarıyla çıkarıldı. Yani bu kanunun çıkarılmasında bu 4 parti ittifak ettiler. Gerek İstanbul Sözleşmesinin feshi ve gerekse 4284 sayılı kanunun iptali için toplumda çok ciddi istekler olduğu halde elinde bunları lağvetme imkanı olanlar bu güne kadar hiç birş ey yapmadılar. Şu anda bize düşen görev, bu sapkınların ahlaksızlıklarını konuşup gündemde tutmak değil, bunlara bu imkanı verenleri millete anlatmaktır.”