17 yaşındaki Urfalı İrem, aile meclisi kararıyla töreye kurban gitmiş | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

17 yaşındaki Urfalı İrem, aile meclisi kararıyla töreye kurban gitmiş

Bu haber 05 Haziran 2020 - 9:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

7 Kasım 2019 tarihinde Şanlıurfa’da nişanlısından ayrılan ve daha sonra ailesi ile Mersin’e taşınan 5 aylık hamile İrem Bahçe’nin (17) aile meclisi kararıyla töreye kurban gittiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 7 Kasım 2019 tarihinde yaşandı.  5 aylık hamile İrem Bahçe (17) nişanlısından ayrılmıştı. Köy sakinleri ve akrabaları arasında çıkan dedikodu nedeniyle ailesi İrem Bahçe’yi de yanlarına alarak Mersin’e taşındı.Taşındıktan 20 gün sonra İrem Bahçe, evlerinin banyosunda  başından vurulmuş bir halde bulundu.

5 aylık hamile İrem Bahçe’nin (17) sezeryan ile alınan bebeği ise 3 aylık yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. İfadeleri alınan Bahçe ailesinin bireyleri İrem Bahçe’nin (17) intihar ettiğini ifade etti.

POLİS OLAYI AYDINLATTI

7 aylık çalışmanın ardından ekipler, Şanlıurfa‘ya giderek baba K.B. (48), anne S.B. (54), ağabeyler V.B. (22) ve M.A.B (20) ile amcalar M.V.B., (33), İ.B. (44) ve M.B.’yi (53) gözaltına alarak Mersin’e getirdi. Olayın intihar olduğunu düşünmeyen polis aile bireylerini çarpaz sorguya aldı.

İrem Bahçe’nin (17) ağabeyi M.A.B, ifadesinde cinayeti aile meclisinin kararı ile işlediğini itiraf etti.

Mersin polisinin 7 ay süren teknik takip ve yoğun araştırmaları sonucunda ortaya çıkartılan töre cinayetinin zanlıları yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.