Urfa’da sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak?

Bu haber 30 Nisan 2020 - 13:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa’da sokağa çıkma yasağı bu gece 00.00 saatlerinde başlamış olacak. Kentteki yasak Pazar günü 00.00’da sona erecek.

Sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz haftasonları olduğu gibi bu hafta da uygulanacak. Ancak bu hafta 3 gün boyunca sürecek sokağa çıkma yasağına Cuma günü de dahil edildi. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yasağın nedeninin havaların ısınmasıyla birlikte sokağa çıkma isteğinin önüne geçmek olduğunu söylemişti.

Aralarında Şanlıurfa’nın bulunduğu30 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan sokağa çıkma yasağı için yeniden geri sayım başladı. Bu hafta ile dördüncü kez uygulanacak sokağa çıkma yasağı 3 gün boyunca sürecek. Erdoğan ayrıca, ‘tünelin ucu göründü’ diyerek Ramazan sonrasında hayatın normale dönebileceği mesajını vermişti. Peki sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? Sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar bugün corona virüsü salgınının gidişatı konusunda toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi.

Cumhubaşkanı Erdoğan; “ 1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs gece 00.00’a kadar olan sınırlandırmaya vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz.” uyarısında bulunarak “İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o denli etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında, insanların bir arada bulunduğu yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur.” dedi.