“Siz kebaba vurisiz bize evde kal deyisiz!” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Siz kebaba vurisiz bize evde kal deyisiz!”

Bu haber 01 Nisan 2020 - 14:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Adana’da mevsimlik işçi olarak çalışan Halil Ay evde kal diyen uzmanlara, “Kimse tarım işçilerine kıymet vermi” diyerek sitem etti.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona virüs salgını ilk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizi de etkisi altına aldı. Geçen 20 günlük sürede hasta sayısı 13.531, hayatını kaybedenlerin sayısı 214 olarak açıklanmıştı.

Yeni tip korona virüs ( Covid-19) Urfa ile birlikte tüm şehirleri alarma geçirmiş durumda. Yetkililer ve uzmanlar ise vatandaşlara ev kalmalar yönünde uyarılarda bulunuyor. Evde kalma yönünde uyarıda bulunan yetkili ve uzmanlara bir sitem Adana’da tarım işçisi olarak çalışan Halil Ay’dan geldi.

“SİZ KEBABA VURİSİZ KEBABA”

Yetkililere sitemde bulunan Urfalı tarım işçisi Halil Ay, “Evde ne yatacağım. Ben memur muyum, ben müdür müyüm, ben uzman mıyım? Niye kalacağım. Evde kal Türkiye diyorlar ama memur maaşını evde alıyor, müdür maaşını alıyor, öğretmen maaş alıyor. Herkes maaşını alıyor, çıkmışlar evde kal Türkiye. Ben yevmiye ile çalışıyorum. Şimdi buradaki milletvekiline sesleniyorum. Evde kalın diyorsunuz değil mi? Alın, ne yiyoruz salata, ne yiyoruz yumurta, ne yiyoruz patates. Siz kebaba vurisiz kebaba. Bu nasıl bir iş. Tarım işçilerine kimse kıymet vermiyor” dedi.

İşte Adana’da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Halil Ay’ın yetkililere sitemleri: