“Neye güvenip geziyorsunuz?” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Neye güvenip geziyorsunuz?”

Bu haber 02 Nisan 2020 - 12:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, “Neye güvenip geziyorsunuz. Umarım evde kalmak yerine hastanede kalmak zorunda kalmazsınız” dedi.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona virüs salgını ilk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizi de etkisi altına aldı.

Yeni tip korona virüs ( Covid-19) Urfa ile birlikte tüm şehirleri alarma geçirmiş durumda. Yetkililer ve uzmanlar ise vatandaşlara evde kalmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Başta Şanlıurfa Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve belediyelerde tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

Ancak halen zorunlu haller dışında sokağa çıkan insanları görebilmek mümkün oluyor. Salgın riski göz önüne alınarak yapılan uyarılara ve bu yasak kararına rağmen bazı Urfalılar dışarı çıkmaya devam ediyor. Abide-Balıklıgöl arasında zaman zaman hareketlilik dikkat çekiyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, yaşanan bu durumla ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeleri yere verdi:

“Koronavirüs ayırım yapmıyor. Neye güvenip geziyorsunuz. Umarım evde kalmak yerine hastanede kalmak zorunda kalmazsınız. Ya da hastalık bulaştırınca yakınlarınızı ve sizi karantinaya alınca pişman olmazsınız. Geç Olmadan Evde Kal.”