“Maske dağıtımı için önerimiz: Otobüslerde dağıtılsın” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

“Maske dağıtımı için önerimiz: Otobüslerde dağıtılsın”

Bu haber 07 Nisan 2020 - 11:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dodanlı, bu haftaki köşe yazısında maske dağıtımın şehir içi otobüslerinde yapılması önerisinde bulundu.

Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dodanlı, bu haftaki köşe yazısına kentte yapılan maske dağıtımını taşıdı. Otobüslerde maske kullanımın zorunlu olmasından sonra maskesi olmayan vatandaşların mağdur olduğuna değinen Ömer Dodanlı, belediyelerin maske dağıtımını otobüslerde yapması gerektiğini ifade etti.

İşte Ruha Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dodanlı’nın “Maske dağıtımı için önerimiz: Otobüslerde dağıtılsın” isimli o köşe yazısı:

“Bilindiği gibi 2020 yılın en kötü olayı Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyayı etkisi altına alana ve ülkemizde de yüzlerce can kaybına neden olan covid-19 salgını oldu.

Türkiye olarak çevremizdeki ölümleri ve hastalığı görmemiz hastalığa kısa sürede müdahale etme şansı verdi. Kentimizde de vaka sayısı 18 olurken, vefat sayısı da 1 olurken açıklandı. Şanlıurfa diğer iller ile kıyaslandığında vaka ve vefat sayısı çok az…Bunda şüphesiz başta Valilik, belediyeler ve kurumların aldığı kararlar oldu.

*

Korona virüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına maskesiz binilmemesi yönündeki karar çıkartılmıştı. Ancak dün otobüste gördüğüm bir manzara ise vatandaşların açıkça mağdur olduğunu bir kez daha bizler için gösterdi.

Birçok belediyemiz yaptığı maskeleri Pazar yerlerinde, mahallelerde ve caddelerde ücretsiz dağıtmaya başladı. Elbette bu güzel ve takdir edilesi bir uygulama…Ancak maskesi olmadığı için, maske alacak parası olmadığı için ya da e devletten maske başvurusu yapamadığı için otobüse binemeyen ve eve gitmek zorunda olan Şanlıurfalı vatandaşlarımız ne olacak?

*

Naçizane başta Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, belediyeler ve kurumlara bir önerimiz olacak. Maskeleri sokakta dağıtalım tamam ama bu dağıtılan maskelerin bir kısmını da şehir içi ulaşımında kullanılan otobüslere de koysak ve otobüse binerken maskesi olmayan vatandaşlarımız da bu maskelerden birer tane alıp otobüse binebilse…

Mesela Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına ‘maskesiz binilmemesi’ yönünde alınan kararın ardından, tramvay ve otobüslerle yolculuk eden vatandaşlara, ücretsiz maske dağıtıyor.

*

Bu şekilde hem vatandaşlarımız maske sayesinde otobüse biner mağdur olmaz, hem de otobüsteki herkes kendi korumuş olur hem de bu zor zamanlarda sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerini de göstermiş olur.

*

Öneri bizden, uygulamak sizden.