Kaymakam Keklik talimat verdi, maske üretimine başlandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kaymakam Keklik talimat verdi, maske üretimine başlandı

Bu haber 06 Nisan 2020 - 12:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANAS/RHA) – Ceylanpınar’da İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’in talimatlarıyla maske üretimime başlandı.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona virüs salgını ilk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizi de etkisi altına aldı.

Yeni tip korona virüs ( Covid-19) Urfa ile birlikte tüm şehirleri alarma geçirmiş durumda. Yetkililer ve uzmanlar ise vatandaşlara evde kalmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Ceylanpınar Kaymakamlığı’da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak yönünde dur durak bilmiyor.

Ceylanpınar’da İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’in talimatlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce maske üretimine başlandı.

“VİRÜS SALGININ YAYILMASINI ENGELLEYECEK VE HALK SAĞLIĞINI KORUYACAĞIZ”

Konu ile ilgili bilgi veren Kaymakam Mehmet Keklik, koronavirüs salgınına karşı her türlü önlemi aldıklarını, İlçemizde üretimine başlanan maskelerin ücretsiz olarak vatandaşlarımıza ve kamu personellerine dağıtılacağını ifade ederek, bu süreçte vatandaşlarımızdan devletimizin aldığı tedbirlere uymalarını ve evde kalmalarını istedi.

Keklik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Devlet-millet el ele vererek, alınan tedbirlere riayet ederek, kişisel hijyene ve sosyal mesafeye dikkat ederek korona virüs salgının yayılmasını engelleyecek ve halk sağlığını koruyacağız.”