Karakeçili: Tarım Bakanlığının tarım kenti ile derdi ne? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Karakeçili: Tarım Bakanlığının tarım kenti ile derdi ne?

Bu haber 06 Nisan 2020 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili, “Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Programını başlattıklarını açıkladı. Ancak içlerinde Urfa yok. Tarım Bakanlığının tarım kenti ile derdi ne?” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Programını başlattıklarını açıkladı. Program kapsamında ise 21 il açıklanırken, açıklanan 21 arasında tarım şehri Şanlıurfa yok sayıldı.

GAP’ı merkezi, tarım kenti Urfa‘nın bu destekten yararlanamayacak olması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Konuya bir eleştiri de Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili’den geldi.

“TARIM BAŞKENTİ OLAN ŞANLIURFA’YI GÖRMEZDEN GELMEK DE NEDİR”

Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Şanlıurfa’yı yok saymasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti.

Ömer Karakeçili şu ifadeleri kullandı:

“Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Programını başlattıklarını açıkladı. Bu kapsamda 21 il açıklandı. Açıklanan illere baktığımızda ise yine Şanlıurfa’yı göremedik. Tarım başkenti olan Şanlıurfa’yı görmezden gelmek de nedir. Tarım Bakanlığının tarım kenti ile derdi ne?” dedi.