Urfa’daki utanç tablosu ile ilgili soru önergesi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’daki utanç tablosu ile ilgili soru önergesi

Bu haber 14 Şubat 2020 - 14:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonunun hazırladığı ve sadece 2019 yılını kapsayan ve istismarların sayısının belirtildiği rapor meclis gündeminde.

RHA AJANS/RHA) – HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan meclise Urfa Barosu’nun raporu ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Urfa Barosu Urfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonunun hazırladığı ve sadece 2019 yılını kapsayan ve kısmı veriler içeren raporda dikkat çeken rakamlar yer aldı. Rapora göre, 2019 yılı içerisinde kentte 894 tecavüz ve istismar vakası nedeniyle müdafi avukat ataması yapıldığını, bunların 842’nin 4 ile 18 yaş aralığında çocuk olduğu, tecavüz ve istismara maruz kalanların 662’nin kız çocuğu, 180’nin ise erkek çocuğu olduğunu belirten komisyon, aynı dönemde 18 ile 25 yaş aralığında 47 kadın ve 2 erkeğin, 25 yaş üstü ise 3 kişinin tecavüze maruz kaldığı ifade edildi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 İşte o soru önergesi: 

1-             2019 yılı ile birlikte son 10 yılda Urfa ilinde kaç çocuk istismarı ve tecavüz vakası yaşanmıştır?

2-            2019 yılında Urfa ilinde yaşanan çocuk istismarı ve tecavüz vakalarında kaç kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmıştır? Bu soruşturma ve kovuşturmalar sonucunda kaç kişi ceza almıştır?

3-            Urfa ilinde yaşanan çocuk istismarı ve tecavüz vakalarında şüpheli kaç kamu görevlisi vardır? Bunlardan kaçı hakkında kovuşturma yapılmıştır?

4-            Son 10 yılda Türkiye’de kaç çocuk istismarı ve tecavüz vakası yaşanmıştır?

5-            Tecavüze veya istismara uğrayan çocukların rehabilitasyonu için herhangi bir çalışma yapılmak mıdır, yapılıyorsa nelerdir?

6-            Tecavüze veya istismara uğrayan çocuklardan kaçı devlet korumasına altına alınmıştır?