Bunlarda Urfa’nın utanç rakamları! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Bunlarda Urfa’nın utanç rakamları!

Bu haber 14 Şubat 2020 - 9:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu kentte 782 tecavüz ve cinsel istismar vakası yaşandığını ve bunun için avukat ataması yapıldığını ifade etti.

RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’nın utanç rakamları açıklandı. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu kentte 782 tecavüz ve cinsel istismar vakası yaşandığını ifade etti.

Cinsel istismara maruz bırakılanların 570’inin kız çocuğu, 163’ünün ise erkek çocuğu olduğunu belirten komisyon, aynı dönemde 18 ile 25 yaş aralığında 44 kadın ve 2 erkeğin, 25 yaş üstü ise 3 kişinin tecavüze maruz bırakıldığını aktardı.

MA’nın yaptığı habere göre açıklama yapan Avukat Melis Can Güneş, “en Müslümanım asla böyle bir şey yapmam’ diyenler tahliye ediliyor. Mahkemeler, STK’leri, baroları, kurum ve kuruluşları mahkeme salonlarından uzak tutarak, cezasızlık politikası uyguluyor. Müdahillik talebimizi reddederek, bizi mahkemeden uzak tutuyor. Mahkemelerin sanıkları tahliye etmesi, erk zihniyeti güçlendirerek, kişileri bu suça teşvik ediyor. Bizleri her ne kadar mahkeme salonlarından uzak tutmaya çalışsalar da, bu dosyaların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.