Yıllar Sonra Suya Kavuştular | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yıllar Sonra Suya Kavuştular

Bu haber 13 Ocak 2020 - 19:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiyenin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayndaki kırsal yerleşim birimlerinin bazılarına 25 yıldan bu yana hiç bir hizmet gitmediği yollarının yapılmadığı içme sularının bile olmadığı tespit edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusunun da desteğiyle terör örgütü PKK/YPGden arındırılan Telabyad ve Resulayn ilçelerinde Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi SUDKOM tarafından yapılan tespitler sonucu ihtiyaçlar giderilmeye devam ediyor.

PKK/ YPG tarafından yaklaşık 20 bin Türkmen ve Arabın tehcire zorlandığı Alibecliyede yol su ve elektrik altyapısını iyileştirme faaliyetlerine devam eden SUDKOM bölgenin su ihtiyacını temin eden su kuyularını yeniden aktif hale getirdi.

DSİ TEİAŞ ve diğer kamu kuruluşlarının desteği ile elektrik mekanik ve motor aksamları yenilenen Alibecliyedeki su kuyuları iki gün devam eden test çalışmalarının ardından şebekeye bağlandı. Şebeke arızaları da giderilen Alibecliye sakinleri uzun yıllardır belediye hizmeti görmediklerini terör örgütünün de buradan ayrılırken trafoları ve su kuyularını tahrip ettiğini belirttiler. Türkiyenin kontrolüne geçtikten sonra çok sayıda ailenin kendi topraklarına döndüğünü dile getiren Alibecliyeliler Türkiye Cumhuriyetine ve Türk halkına teşekkür ettiler.