Urfa ‘Doğu Türkistan’daki Müslümanları unutmadı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa ‘Doğu Türkistan’daki Müslümanları unutmadı

Bu haber 12 Ocak 2020 - 18:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından “Ümmetin Yetimleri Doğu Türkistan’da Neler Oluyor?” adlı konferans düzenlendi.

Mozaik AVM’de düzenlenen programa Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman’ın yanı sıra İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Birsen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, İHH Urfa Temsilcisi Behçet Atilla, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

“ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’I YOK ETME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman, yaptığı açıklamada, Müslüman Türk Yurdu Doğu Türkistan’ın yok edilmek istendiğini belirterek 1949 yılından itibaren Çin devletinin Doğu Türkistan’ı yok etme çalışmalarını başlattığına dikkat çekti. Asimilasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Abdurrahman, tüm İslam alemini göreve davet etti.

“TEK ÇARE ‘KUR’AN VE SÜNNET’ IŞIĞINDA BİRLEŞMEKTİR”

STK’lar adına açıklama yapan Vedat Savaş, İslam aleminin parçalanmışlığına dikkat çekti. Savaş, şunları söyledi:”Ümmet olarak sorunlarımızı nasıl çözeceğimizi bilmiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Tek çare ‘Kur’an ve Sünnet’ ışığında birleşmektir. Bizler birleşmezsek hiçbir İslam beldesi rahata kavuşamayacaktır, sorunlar devam edecektir. Çin mallarını boykot etmemiz gerekiyor.”

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem,”Çin zulmü altında her türlü işkenceye maruz kalan Doğu Türkistan lı Müslümanların yaşadıkları Çin işkenceleri birinci elden anlatan Doğu Türkistanlı Aktivist AbdulAhad Abdürrahman beye teşekkür ediyoruz. Bu konferansın hazırlanmasına emeği katkısı olanlardan RABBİM ebeden razı olsun.”diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Birsen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”Abdülahad Abdurrahman Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Şanlıurfa STK düzenlemiş olduğu konferansını dinledik.Rabbim tüm mazlum halkları kurtarsın inşaallah…Katkı ve katılım sunanlardan Allah razı olsun.”dedi.
Program soru- cevap kısmıyla sona erdi..