Kızılay: “Urfa’da Kan Bankasına ihtiyaç Yok” | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kızılay: “Urfa’da Kan Bankasına ihtiyaç Yok”

Bu haber 15 Ocak 2020 - 18:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı/RHA)-Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılayı Giyim Mağazası’nın Şanlıurfa’daki açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada,Şanlıurfa’da ”Kan Bankası”merkezi kurulmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

CAN:”ŞANLIURFA’DA KAN BANKASI İHTİYACI YOK”
Türk Kızılay‘ının pek çok alanda çalışmalar yürüttüğünü aktaran Can, şöyle devam etti:
“Bu mağazamız haftada iki gün ihtiyaç sahiplerine belirli bir program çerçevesinde giyim ihtiyaçlarını karşılayacak. Biz, veren el ile alan el arasında köprü vazifesi olduk, bunu devam ettiriyoruz. Kızılay sadece afetlerde, zelzelede, sel baskınlarında, yangında değil normal zamanlarda da ihtiyaç sahipleriyle hep beraber olmaya devam etmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Açtığımız bu alışveriş mağazamızın ve eğitim merkezinin Şanlıurfa‘ya hayırlı olmasını diliyorum.bir soru üzerine Türkiye’nin 7.Büyükşehiri olan Şanlıurfa’da 2008 yılından beri Kan Merkezinin olmadığını ve bununla ilgili bir çalışmalarının olup olmadığı şeklindeki sorusuna,Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can,Şanlıurfa’da Kan Banlkasına ihtiyaç olmadığını,herhangi bir ihtiyaç da yoktur “diye konuştu.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ AİLE HEKİMLERİ KOLU İSE,” İHTİYAÇ VAR”

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimler Kolu tarafından geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da düzenlenen “Anne Ölümleri ve Bağışıklama Çalıştayı” sonuç bildirgesinde, Şanlıurfa’da 12 yıldan beri kan merkezinin olmadığına dikkat çekmişti.