Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet KUŞ Neden Hedef Tahtasında? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet KUŞ Neden Hedef Tahtasında?

Bu haber 12 Aralık 2019 - 12:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Değerli okuyucular bu Sitede ilk yazımda Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet KUŞ’a ayırmak istedim. Urfa’nın en fazla oyla seçilen belediye başkanı seçildiği günden beri belli çevrelerce hedef tahtasına oturtulmuş çeşitli haberlerle yıpratılmak isteniyor peki neden? bu sorulara buradan elimden geldiğince cevap vermek istiyorum.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet KUŞ Neden Hedef Tahtasında?

Öncelikle Sayın Mehmet KUŞ Seçilmeden önce Beytülmal bekçisi olacağım demiş bu şiarla belediyeyi yöneteceğini ifade etti. Eyyübiye Belediyesi 5 yılda 116 Milyon borcu ile personel maaşını zor ödeyen bir belediye, Başkan KUŞ tabi kolay olmayacağını biliyordu. Ama bu kadar zor olacağını kendisi de tahmin edemiyordu galiba, Düşünsenize bir iş yeri alıyorsunuz hiç bir geliri yok üstüne neden borçlandığı bilinmeyen 116 milyon borçla idare etmeye çalışıyorsunuz.

İşinin çok zor olacağını Başkanlıkta sıkıntı çekeceğini ve Belediyeyi yönetemeyeceğini düşünen bazı kesimler,  Bu adam zaten bir şey yapamayacak kendi kendini yiyip bitirecek dendi.

Sayın Kuş geldiği gibi işe gelmeyenlerden başladı. İşe gelmeyen her bir kişiyi kim olursa olsun arkasında kim olursa olsun çıkardı. O kesimler birşey olmaz işe gelmeyenleri çıkarmakla bu işe olmaz deyip çok üstelemedi. Kiralık başkanlık binasını kirasını sona erdirip, Büyükşehir’den Eski cevahir olarak bilinen büyük bir konağın tahsisini yaparak kira derdine bir nebze sonlandırdı.

En büyük vaatlerinden biriside Hizmet Binası ve Millet Bahçesi olan Sayın KUŞ, taşınan Ziraat Fakültesine talip oldu ama tüm girişimler başarısız olunca, Bir otel gibi tasarlanan ve Eyyübiye’de hatta Urfa’da kimsenin konaklayamayacağı Misafirhaneyi Hizmet Binasına çevirmeyi karar verdi.  1-2 ay içerisinde bitecek olan hizmet binası ile artık kiralık hizmet binası sona erecek.

Tabii bunları yaparken Ziraat Fakültesinin yerinden vazgeçmedi. Sonunda Başardı ve Üniversiteden 44 Dönümlük bir arsa tahsis edildi. Bu tahsis ile Herkesi şaşırtan 7 aylık bir belediye başkanın başarısı bazı kesimleri korkuttu! Bu adam birşeyleri başaracak.. Bu nedenle basınla birlikte bazı STKlarla karalama kampanyalarına başlandı.

Tabi takan kim? Eyyübiye hep kenar mahalleydi , kıraç mi yeşil alan mı olduğunu tüm Eyyübiye’ye sorun kıraç olduğunu atıl olduğunu herkes söyleyecektir. Tabi halkı dinleyen kim? Üst Akıllar biz algıyı oluşturalım gerisi teferruat, halkı takan kim? Ama o halk kimleri kimleri yedi, Halk algıya bakmaz, Halk samimiyete bakar, Halk Gerektiğinde bu algıyı oluşturanlara Urfa’da Teneke bağlatıp Urfa Sokaklarında dolaştırdı.

İlk Saldırılar en büyük saldırılar 44 Dönüm tahsisi ile başladı tabi, sonra çok değil bir hafta sonra 150 dönüm daha aldı. Hedefe koyan kesim ŞOK! Bu adam ne yapıyor Bu adam bu şekilde giderse Eyyübiye’yi değiştirecek ve bu adam başaracak korkuları başladı…

Evet Sayın Mehmet KUŞ başaracak korkusu  Urfa’yı arka planda yöneten kesimleri ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Bu nedenle ellerinde asılsız bilgi ve belgelerle saldırmaya geçtiler.

Bu algıyı yapan kesimlere sormak isterim bu belediye 5 yılda 116 milyon lira borç yaparken neredeydiler? Bu borç bir kereden mi oldu? Neden kimse sesini çıkarmadı? Neden herkes susuyordu susmayı bırakın neden herkes alkış tutuyordu? Sormak isterim. Eyyübiye’nin Hatta Urfa’nın yapması gereken Bu dürüst Adama Sahip çıkmasıdır.