Müftü Taştan başkanlığında ilçe müftüleri toplandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Müftü Taştan başkanlığında ilçe müftüleri toplandı

Bu haber 22 Ekim 2019 - 10:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ekim ayı ilçe müftüleri toplantısı İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın başkanlığında yapıldı.

İl Müftülüğü ile ilçe Müftülükleri arasında koordinasyonu sağlamak, uygulama birliği oluşturmak, yeni gelişmeleri değerlendirip uygulanacak proje ve yürütülen hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulunmak, ayrıca hizmetlerde etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Müftüler toplantısı Karaköprü İlçe Müftülüğünde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Taştan’ın başkanlığında yapılan toplantıya 13 ilçe Müftüsü iştirak etti.

İl genelinde yürütülen din hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda değinilen konular; Vaaz ve İrşad, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası değerlendirilmesi, Yemyeşil Urfa Projesinin Uygulanması, Aile Okulu Projesi, 4-6 Yaş Kuran Kursları açılması ve yapılan çalışmalar, Cami açılışları ve yapılan çalışmalar, 2019-2020 Umre Kayıtları, Bölgemizde gerçekleştirilen #BarışPınarıHarekatı’nda Müftülüklerimizce sorumluluk ve görevlerimiz, Kasım ayında idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi programı hazırlıkları gibi v.b. konular İl Müftümüz Mehmet Taştan başkanlığında on üç İlçe Müftülerimiz ile değerlendirildi.

İl Müftüsü Taştan; yapılan çalışmaları özenle ve özveriyle takip ederek İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimiz ile birlikte icra etmekteyiz. Bölgemizin Barış Pınarı Harekatında önemli bir konuma sahip olması sebebiyle sınır kesimlerinde Dini ve Manevi Rehberlik yapacak vaiz ve vaizelerimize, imam hatiplerimize görevler vererek bölgede bulunan çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik Maddi ve Manevi çalışmalarımız devam etmektedir. Rabbimiz; devletimizi, milletimizi, ordumuzu her türlü bela ve kazadan muhafaza eylesin. Toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah. diyerek sözlerine son verdi.