Göbeklitepe, Roma’da tanıtıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Göbeklitepe, Roma’da tanıtıldı

Bu haber 22 Ekim 2019 - 18:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Göbeklitepe Ören Yeri, İtalya’nın başkenti Roma’da tanıtıldı.

Yıldız Sarayı Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezinin ev sahipliğinde ” Göbeklitepe: İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor” panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Özgür Yavuzer ile çok sayıda İtalyan konuk ve ilgililer katıldı.

BEYAZGÜL: URFA, GİZEMLİ ŞEHİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı açıklamada, Roma şehrinde Göbeklitepe’yi anlatmanın bir iftihar meselesi olduğuna dikkat çekti. Beyazgül, şunları kaydetti:”Göbeklitepe bunu hak ediyor. Roma’da bulunan her şeyi tarih sayfalarında bulmak mümkün ama Şanlıurfa’da olanları tarih sayfalarında bulmak mümkün değil. Bu nedenle Şanlıurfa gizemli bir şehir. Şanlıurfa’da yüzyıllar boyu kazı yapsanız altında tarih var.”