Genç kız, organ nakliyle babasına umut oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Genç kız, organ nakliyle babasına umut oldu

Bu haber 16 Ağustos 2019 - 13:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde karaciğer nakline bir yenisi daha eklendi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan karaciğer hastası Ahmet Yoğuşan, kızından nakledilen dokuyla hayata tutundu. Yaklaşık 10 yıl önce karaciğere bağlı Hepatit B teşhisi konulan 59 yaşındaki hasta, tedavi amacıyla Malatya, İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep’te çeşitli hastanelere başvurmuştu. Tedavilerinde sonuç alamayan Yoğuşan, son olarak Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu.Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz tarafından muayene edilen hastanın acil organ nakline ihtiyacı olduğu belirlendi. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın 23 yaşındaki kızı, karaciğerinden babasına parça vermeye gönüllü oldu. Böylece hasta, Kurban Bayramı öncesi kızından nakledilen karaciğer dokusuyla iki bayramın mutluluğunu birden yaşadı.

Hastanın, kronik karaciğer yetmezliğine bağlı yemek borusu kanaması şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, operasyonun başarılı geçtiğini belirterek, hastanın herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını, bayramı evinde geçireceğini söyledi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin, birçok imkana sahip olduğunu anlatan Yılmaz, “Hastanemizde şu ana kadar yaklaşık 30 nakil yaptık. Bir yıldır organ nakli ameliyatlarını rutin bir şekilde yapmaktayız. Hastanemizin altyapısı ve ekibimiz çok iyi olduğundan bölgede önemli bir yerde bulunuyoruz. Hastanemizde ileriki dönemlerde yapmaya başlayacağımız böbrek nakilleri için de altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu.