Ceylanpınar’daki işçi kıyımlarına kim dur diyecek? ( VİDEO) | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ceylanpınar’daki işçi kıyımlarına kim dur diyecek? ( VİDEO)

Bu haber 08 Ağustos 2019 - 11:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Ceylanpınar Belediyesinde işten çıkarmaların sayısı her geçen gün artıyor. Belediye başkanı Aksak ise çıkarılan işçilerle ilgili açıklama yapmazken AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,”Günahtır, doğru değil. Bunları kınıyoruz. Eğer bizim belediyelerimiz içerisinde bu tür davranışlarda olanlar varsa bana ulaştıklarında direkt arıyorum. Mani çalışıyorum.”dedi.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Abdullah Aksak, çeşitli bahanelerle işçi kıyımına gidiyor. Aksak, seçimi kazanmasının ardından çalışan işçilerin yerleri değiştirilerek bugüne kadar yapılmayan işlere yönlendirildi. Alın teri ile ekmeğini kazanmak için verilen her işi yapan belediye iççileri adeta kıyıma uğradı. Her geçen gün aslı astarı olmayan nedenlerle tutanakları tutulan işçilerin sayısı artarken işten atılmaların önüne bir türlü geçilmiyor. İddiaya göre, belediye başkanlığını Abdullah Aksak’ın kazanmasının ardından işine son verilenleri sayısı 61 oldu. Mevcut Başkan Aksak, işten atılmalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÖZHASEKİ: URFA’DA 19 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLMİŞ !!

Özhaseki, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”21 yıl belediye başkanlığı yapmış bir kardeşinizin olarak biz de değişik partilerden eleman aldık. Hatta 25 sene kadar önce aldığımız belediyelerin ortamın şimdikinden çok daha fazla sert soğuk savaş vardı. Adeta herkes gelir kendine olmayan işten çıkardı, yüzlerce insan dışarıda gezerdi. Bir tek Allah’ın kulunu partisinden dolayı işten çıkarmadım, çok şükür öyle bir günahım yok. Bundan dolayı da iftihar ediyorum bakın yıllar geçti; ama fakat şimdi duyuyoruz ki burada bile bir belediyemiz kendimizden değil diye Urfa’da 19 tane işine son vermiş. Şanlıurfa’da bile ayıptır arkadaşlar günahtır ya niye ayetinde verilen bir asgari ücret evine insanı bir ekmek giriyor. Bunun dışında da üzücü olan taraf Türkiye çapında Cumhuriyet Halk Partisi çıkıp her yerde büyük şehirlerimizde dahil olmak üzere gerek Kılıçdaroğlu gerekse belediye başkan adayları hiçbir Kimse işinden olmayacak. Siyasi dolayı kimse bağışlanmayacak işten atılmayacak, ayrımcılık bizde yok diye hala dünkü ifadesinde bile varken aldığımız dünkü sonuçları söylüyorum. Büyük bir çoğunluğu CHP’de olmak üzere HDP belediyeleri büyük 2 binden fazla insan içine son verilmiş, önce geldiklerinde alıp biraz daha kendine göre zor işe gönderiyorlar. Yani çöpe gitmek belki zor gelebilir. Gönderiyorlar arkadaşlarımız hepsi gitmişler çalışmışlar. Biraz daha zor iş olsun diye belki de kanalı hizmetlere veriyorlar. Arkadaşlar gidip orada çalışıyorlar. Hiç kimsede çalışmamazlık yok. O bakıyorlar ki insanlara ekmeğinin peşinde çalıştıkları halde işine pat diye son veriyorlar. Göllerimizin üzerine arkadaşlar ya günahtır. Yani hem çıkıyorsunuz söz veriyorsunuz. Hem her gün hala genel başkanınız ayrımcılık olmuyor diye bağırıyor. Dünkü ifadesinde bile ama yüzlerce insan işinden atılıyor ekmeğinden oluyor. Dün akşam bir yerde 19 tane arkadaş da görürsün son derece üzücü ne diyebiliriz ki ayıptır günahtır bu çare olmaz bu işler ve 20 binden fazla Arkadaşlar şu anda sendikadan istifa edilmiş vaziyette Ne oldu?

GÜNAHTIR !!!

Bir sendikanın üyesi iken hayatını sürdüren arkadaşlarımız oraya Cumhuriyet Halk Partisi geldi diye gece rüyalarına bir şey girdi de bir gece içerisinde hidayet.. Eğer onların sendikasına mı böyle bir şey mi var? Ayıptır arkadaşlar, Günahtır doğru değil bunları kınıyoruz. Eğer bizim belediyelerimiz içerisinde de bakın. Ne söylüyorum bu tür davranışlarda olanlar varsa bana ulaştıklarında direkt arıyorum. Mani olmaya çalışıyorum. Herhangi bir arkadaş siyasi görüşünden dolayı işten atılmaz.”