Karajna Aşiretiden Menderes Atilla’ya tam destek | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Karajna Aşiretiden Menderes Atilla’ya tam destek

Bu haber 01 Şubat 2019 - 17:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrat Parti Ceylanpınar belediye başkan adayı Menderes Atilla, seçim çalışmalarına hız verirken ilçenin ileri gelen aileleri de Atilla’ya destek açıklamalarında bulunuyor. 
Seçime az bir zaman kala karajna aşireti Demokrat parti seçim bürosuna gelerek Menderes Atilla’ya tam destek olduklarını belirttiler. 31 Mart yerel seçiminde Menderes Atilla’yı destekleyeceklerini ifade eden aşiretin ileri gelenleri, ilçenin huzuru ve daha güzel bir Ceylanpınar için Atilla’ya destek olduklarını söylediler.
Katılım programında bir konuşma yapan Menderes Atilla, Karajna aşireti mensuplarına teşekkür ederek, “Bugün bize göstermiş olduğunuz bu teveccüh ile gücümüze güç kattınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
CEYLANPINAR’I HİÇ BİR ZAMAN TERÖRE TESLİM ETMEYECEĞİZ
Atilla, çukur siyaseti döneminde Ceylanpınar’ı teröre teslim etmediklerini ve teröre karşı dik durduklarını belirterek, şunları söyledi: “Atilla ailesi olarak bu yola baş koyduk. Bu memleketin selameti için hayatımızı ortaya koyduk. Çukur siyaseti döneminde Atilla ailesi olarak bu memlekette belediye başkanı olmamış olsaydık Ceylanpınar; Sur’dan, Silopi’den ve Nusaybin’den berbat olacaktı. Burada kan gövdeyi götürecekti. Bu o dönemde dik durduk ve bizi dik durduran sizlerdiniz. Eğer sizler bize o cesareti vermemiş olsaydınız ben ve ağabeyim Mehmet Atilla bir şey yapamazdık. Allah’ın izniyle geçmişte bu memlekete terörü nasıl koymadıysak yarının teminatı yine sitlersiniz ve Atilla ailesidir.”
TERÖRE KARŞI DİK DURDUĞUMUZ İÇİN HAKKIMIZDA İFTİRALAR ATTILAR
Teröre karşı dik durduğu için bazı odaklar tarafından kendisine iftira atıldığını ve AK Parti ile yollarını ayırmak zorunda kaldığını ifade eden Menderes Atilla, “Biz çukur siyaseti döneminde bir tek parke taşının yerinden oynamasına izin vermedik. Ama şer odakları ne yaptılar, dediler ki Atilla huzur demek, Atilla kardeşlik demek, Atilla birlik beraberlik demek, bundan dolayı ne yapalım Atilla’yı Ak Partiden koparalım, memleketi yine teröre teslim edelim. Ak Partinin içindeki AKP’liler, Ak Partili olmayan ama AK Partinin içerisine sızmış olan ihanet grupları el ele verdiler, Ankara’ya gittiler, hakkımızda konuştular, beni Kürt düşmanı olarak gösterdiler. Ben belediye başkanlığım döneminde teröre karşı dik durdum ve elimden geldiğince onlara göz açtırmadım ve aldırmayacağım Allah’ın izniyle. Ama benim PKK’ya karşı dik duruşumu AK Parti genel merkezinde Ceylanpınarlılara zulmediyorum şeklinde anlattılar. Benim 16 tane belediye encümenim var. 16’nın 11’i Kürt kökenli. Eğer ben Kürt düşmanı olsaydım bu arkadaşlar benim listemde yer almazlardı. Filim yaptılar, fırıldak yaptılar ve bizi Ak Partiden ayırdılar. Ama ayıramazlar, sadece kağıt üzerinde ayırdılar. Bizim gönül bağımız Recep Tayyip Erdoğan’la var.” diye konuştu.
31 MARTTA ZAFER BİZİM OLACAK
20’den fazla aday adayının aleyhinde birleştiğini söyleyen Atilla, 31 Martta seçimleri kazanacağını ifade ederek, “AK Parti’de Ceylanpınar Belediye Başkanlığı için 24 tane aday adayı vardı. 20’ye yakını birlik oldular, evraklar imzaladılar. Dediler ki biz Menderes Atilla’yı istemiyoruz. Menderes Atilla’nın dışında kim olursa olsun o olsun. Ayrıca 4 vekil 3 eski bakan benim aleyhimde oldu. Ama onlar başaramayacaklar. Çünkü onlar AK Partili değildir. Bizler AK Partiliyiz. Onlar kriptolardır. Genel merkezde bizi istemeyen aday adayları belediyeyi kazanma konusunda teminat vermişler. ama öyle bir şey olacak ki 31 Martta bu adamlar genel merkezin ve il başkanlığının önünden bile geçemeyecekler. Onların ömürleri kelebeğin ömrü gibi ömürleri 60 gündür. 60 gün sonra Ak Parti yine gerçek sahiplerinin elinde olacaktır. Allah’ın izniyle başaracağız.” şeklinde konuştu.
Seçim sonuçları hakkında tahminlerini de vatandaşlarla paylaşan Menderes Atilla, “31 Martta Atilla ailesi olarak Demokrat parti ile 16 bin, HDP 12 bin ve AK Parti 10 bin oy alacaktır. Ceylanpınar 31 Martta kırat ile şahlanacaktır. Zafer bizim olacaktır.” diye konuştu.