Büyükşehir Gençlik Korosu Kuruldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Büyükşehir Gençlik Korosu Kuruldu

Bu haber 01 Şubat 2019 - 17:13 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından Gençlik Korosu kuruldu. Koro, yakın bir sürede ilk konserini vermeye hazırlanıyor.

Gençlere yönelik her türlü eğitim, spor ve sanatsal çalışmaları ile Şanlıurfa gençliğini aynı çatı altında buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Gençlik Korosu kurarak müzik şehri Şanlıurfa’ya kazandırdı.

3 aydan bu yana hazırlıklarına devam eden koro, ilk konserini 16 Şubat tarihinde Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda sunacak.

UNESCO Müzik Şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen  Şanlıurfa’da 13 kişilik Gençlik Korosu kuran Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’da müzik kültürünü gelişmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yetenekli gençleri keşfetmeye devam ettiklerini belirterek koronun çok güzel eserlerle sanat severlerin karşısına çıkacağını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürü Ahmet Dağlar, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü gençlik korosu üç aydır kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Konservatuar Şube Müdürlüğümüzde çocuk korosu, gençlik korosu, çok sesli gençlik koromuz var. Bu anlamda Türkiye Belediye Konservatuarında bu iki koromuz bir ilk. Bir ilk olan Ruha Medeniyetler koromuz da var. Ayrıca da Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla önümüzdeki günlerde Çocuk Konservatuarımızı kuruyoruz. Önümüzdeki günlerde 25 kişiden oluşacak 2. sınıf öğrencilerimizi yapacağımız sınavla konservatuara alıp eğitimlerine başlayacağız. Konservatuar Şube Müdürlüğümüzde enstrüman kurslarımız da var. Her yaştan ve Urfa’daki bütün vatandaşlarımıza açık. Kursun belirli bir süresi yok. Kursa alımda herhangi bir şart ve koşul da yok. Sadece buraya gelip kurslar hakkında bilgi alıp, kendisi öğrenmek istediği, seçtiği enstrümanın dersini hafta sonu alabilirler. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımızda çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar” dedi.