Büyükelçi Önen’den Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kazancı’ya Ziyaret | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Büyükelçi Önen’den Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kazancı’ya Ziyaret

Bu haber 26 Şubat 2019 - 16:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı ziyaret ederek, Çin’deki AA çalışanlarının sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

Bir milleti kendi yerel kaynaklarından ve hedef dilden takip etmenin önemli olduğunu belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin halkının bazen Türkiye hakkında Batı menşeli haberleri takip ettiğini ve bunun zaman zaman yanıltıcı olacağını belirtti.

Kendi kaynaklarımız aracılığıyla neler olduğunu okumanız gerekir

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı ziyaret eden Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen, AA’nın Çin’deki ekibinin artırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye ve Çin’in birbirlerini daha iyi anlaması için haberleri kendi lisanlarımızdan takip etmemiz gerekli. Çin’deki Anadolu Ajansı’nın medya ekibinin sayısını arttırmanın ve gerektiğinde Çinli personel almanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çin’de kendi kaynaklarımız aracılığıyla neler olduğunu okumanız gerekir. Ajansın sadece Pekin’de değil aynı zamanda Çin’in en büyük şehri olan Şanghay’da da personeli olması gerekir” dedi.

Türkiye projeyi destekliyor

Büyükelçi Önen, “Asya, Türkiye ve Çin’in batısındaki ve doğu ucundaki iki kardeş ülke, Belt ve Road Initiative ile birçok karşılıklı yatırım imzalayacak. Proje, Çin’in stratejik açıdan önemli kuzeybatı Xinxiang bölgesini, kargo, petrol ve gaz taşımacılığı için yollar, demiryolları ve boru hatları üzerinden Güney Pakistan’ın Gwadar limanına bağlamayı amaçlıyor. Türkiye zaten bu girişimi Orta Koridor projesiyle somut olarak destekliyor” diye konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na göre, Orta Koridor Girişimi, Türkiye’den Gürcistan ve Azerbaycan’a demiryolu ile başlıyor ve Hazar Denizi’nden Türkmenistan ve Kazakistan’a feribotla geçerek, diğer Orta Asya Cumhuriyetleri, Afganistan, Pakistan’dan geçerek Çin’e ulaşıyor.