Yüzlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yüzlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Bu haber 06 Ocak 2019 - 12:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘’Vefakar Gençlik Şühedanın İzinde’’ programı kapsamında 81 ilde olduğu gibi Şanlıurfa’da yüzlerce kişinin katılımıyla Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.
Rabia meydanından başlayan yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Selami Işık, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Gençler açtıkları 100 metrelik Türk Bayrağıyla yürüyerek “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları attı. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara ise Türk bayrağı ve yağmurluk dağıtıldı.
Sarıkamış Harekatında 90 bin askerimizin Allahuekber Dağlarındaki tipi nedeniyle tek kurşun atmadan şehit düştüğünü belirten Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, Şanlıurfalı gençlerle bugün Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Sarıkamış Harekatının bir yiğitlik destanı olduğunu vurgulayan İl Müdürü Alp, “Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete erdikleri şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış yiğitlik destanıdır.
Bu harekatın icrasında, Mehmetçiklerimizin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden, milli ve manevi değerlerimiz uğruna ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içinde şehadet mertebesine ulaşmaları, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır.
Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan Mehmetçiklerimizin üstün bir cesaret ve fedakarlık gösterdikleri Sarıkamış Harekatı’nın 104’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Şehitlik anıtına kadar yapılan kortej yürüyüşü, Kuran Tilaveti, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur’un ise yaptığı duanın ardından son buldu.