Yerel Medya ve Dijitalleşme Konferansı Şanlıurfa’da İlgi Gördü | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Yerel Medya ve Dijitalleşme Konferansı Şanlıurfa’da İlgi Gördü

Bu haber 13 Ocak 2019 - 20:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa’da düzenlenen “Yerel Medya Ve Dijitalleşme Konferansı”na katılan TRT Kürdi Koordinatörü Mustafa Ekici ve Yenişafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk, yerel medya ve dijital ortamının basında yaşattığı gelişmeleri anlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Gazeteciler Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi’nde “Yerel Medya ve Dijitalleşme Konferansı” düzenlendi.
Konferansa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Çadırcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın cemiyet başkanları, büyükşehir belediyesi daire başkanları, yerel ve ulusal ajanslarda çalışan gazeteciler katıldı.
TRT Kürdi Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici’nin konuşmacı olarak katılım gösterdiği konferansta Ekici özellikle yerel medyanın önemine dikkat çekerek Anadolu Medyasını ve Basın İlanı Kurumunun işleyişini anlattı.
Ekici’nin ardından dijital medyanın etkinliğine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Yenişafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk ise dünya genelinden örnekler vererek dijital medyanın basında bir dönüm noktası oluşturduğunu söyledi.
Konuşmalarının ardından Ekici ve Öztürk’e katkılarından dolayı plaket verildi.