Kudüs için 56’kez bir araya geldiler | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kudüs için 56’kez bir araya geldiler

Bu haber 19 Ocak 2019 - 16:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA)  Kudüs Anneleri Platformu, Balıklıgöl Platosu Dergah Camii önünde Kudüs için basın açıklaması yaptı. Platform, Müslüman devletleri İsrail’e karşı göreve davet etti.

Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Fatma Güloğlu,”Bugün elli altıncısını düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.”dedi.

“Filistin sadece Filistinlilerin mülkü değildir.  Kudüs de bir tek onların Kudüs’ü değildir. Aynı şekilde El Aksa da sadece onların El Aksa’sı değildir.”diyen Güloğlu, şunları kaydetti:”Bu kutsal değerlerin tümü bir ucundan diğer ucuna tüm İslam dünyasının mülküdür. Bunlar, belli bir kuşağın değil kıyamete kadar gelecek tüm Müslüman kuşakların mülküdür. Filistinliler yahut Müslümanlardan bir grup, zaafa ve güçsüzlüğe düşmeleri halinde Müslümanlara düşen, bulundukları yerlerde Kudüs’ü kurtarmak için derhal harekete geçmeleridir. Allah bunu Müslümanlara farz kılmıştır.

Kuruluş gayemiz ve hedefimiz, 1917 den bu yana sistematik bir işgale ve zulme maruz kalan ve bu zulümler karşısında büyük bir iman gücü ile mücadele eden Filistin halkı, Filistin anneleri ve Filistin kadınlarına destek vermek ve onların acısını bir nebze de olsa paylaşmaktır. Bizler gibi bazı İslam ülkeleri batının ve küfrün ekonomik ve siyasi müdahaleleri ile mücadele ederken, toprak bütünlüğümüz ve vatanımız işgal altında olmadan, geceleri yataklarımıza evlerimize rahat bir şekilde dönebilme nimetine sahip ülkelerdeniz. Ancak başta Filistin olmak üzere bazı İslam ülkelerinde insanlar sırf Müslüman oldukları için sistematik bir şekilde katledilmekte ve toprakları, vatanları ellerinden alınmaktadır.

‘Bana dokunmayan yılan kardeşime dokunuyorsa bin yıl değil bir gün dahi yaşamamalıdır.’ düsturu ile hareket edip Urfalı kadınlar olarak en azından bu zulümlere Hz. İbrahim Peygamberi yakacak ateşi söndürmek amacıyla su taşıyan karınca misali tepki vermeye ve zulmün karşısında susmamaya ve zulümler sona erene kadar halkımızı da bu zulümler karşısında seslerini çıkarmaya davet etmeye devam edeceğiz. Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz. Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır. Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle.”