Dünya Basını Göbeklitepe’ye Davet Edilecek | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Dünya Basını Göbeklitepe’ye Davet Edilecek

Bu haber 01 Ocak 2019 - 16:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildiğini açıklamasının ardından Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınan ve 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en eski tapınağı kabul edilen Göbeklitepe’ye Yapımcılar da gözlerini dikti.

DÜNYA BASINI GÖBEKLİTEPEYE DAVET EDİLECEK

TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Fonu, Kalkınma Bakanlığı, Tim, İtkib Valilikler ve Belediyelerin resmi desteklediği projeler arasında yer alan Şehri Medeniyet Kültür Projesinin 9’uncusu Göbeklitepe konseptiyle gerçekleşecek. Göbeklitepe’ye ait görsellerin 30 parça özel tasarımlarda kullanılacağı Kültür Defilesi dışında, Medeniyetler korosu konseri, panel, sergi ve Göbeklitepe dönemine ait olan yemeklerde konuklara ikram edilecek.

PROJE 17 NİSAN’DA ŞANLIURFA DA

Şehri Medeniyet Kültür projesinin yapımcısı Savaş Uğurlu bünyesinde 4 yılda 8 kez gerçekleşen projenin 9.sunu birçok ulusal, uluslararası basın mensubu ve protokol’ünde katılımı ile 17 Nisan tarihinde Şehri Medeniyet Göbeklitepe ismiyle gerçekleşecek.

2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesiyle önemli ve gelenekselleşen Şehri Medeniyet Kültür projesini büyük bir organizasyon ile gerçekleştireceklerini anlatan yapımcı Savaş Uğurlu, ‘’Göbeklitepe Unesco Dünya Miras Listesi’ne alınan çok önemli ve topraklarımızda bulunan önemli bir medeniyet. Sayın cumhurbaşkanımızın 2019 yılının Göbeklitepe yılı olmasını ilan etmelerinin ardından bizlere de tanıtım görevi düştüğünü düşündük. Özel kurum ve kuruluşlarında ülkemizin bu tür değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapması gerektiğine inanıyoruz.’’

UĞURLU: ‘’GÖBEKLİTEPE DÜNYAYA ANLATILMALI’’

Günümüz dünyasında, kültürün toplumları dönüştürmedeki gücünün açık olduğuna değinen Yapımcı Savaş Uğurlu, ‘’Şanlıurfa’mızın, Göbeklitepemizin ve ülkemizin kültürünü, medeniyetlerini tarihi değerlerini, geleneksel uygulamalarını, motifleri ve sanata kadar uzanan farklı kollarını uluslararası platformlarda geniş kitlelere anlatmak için bu ve benzeri kültür projelerine ihtiyacımız var. Bu bağlamda kültürel miras ve kültürel çeşitlilik kavramları, toplumlar için bir yakınlaşma, diyalog, uyum ve kimlik kaynağını oluşturmaktadır. Şehri Medeniyet Göbeklitepe Kültür Projemiz Göbeklitpenin önemli değerlerini ön plana çıkararak kültürel tanıtımını anlatmaya katkı sağlayacaktır ‘’dedi