Urfa’da metrekareye ne kadar yağış düştü? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da metrekareye ne kadar yağış düştü?

Bu haber 10 Aralık 2018 - 15:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı-RHA) Türkiye genelinde bu yıl yağışlar etkisini artırırken, aynı durum Şanlıurfa’ya da yansıdı. Kış aylarına girilmesiyle birlikte neredeyse her günü yağışlı olan kentte metrekareye ne kadar yağış düştü? Bu yağışların artısı eksiği neler?

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Şanlıurfa kurak bir sezon geçirmiş, çiftçiler zor durumda kalmıştı. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, geçen yıl Eylül-Kasım tarihi aralığında metrekareye 40 milimetre yağış alan Şanlıurfa, bu yıl bu tarih aralığında 220 milimetre yağışa ulaştı.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, yağışların çok verimli olduğunu, bu yağışların homojen olması halinde hububatta yüksek rekolte elde edileceğini belirtti. Yağışların aralıksız devam ettiğine vurgu yapan Öztürkmen, “bu yıl düşen yağış miktarı oldukça umut verici, bizim beklentimiz bu yağışların homojen olması, yani sürekli olması. Belli dönemlerde düşerse çok güzel rekolte alabileceğimiz bir yıl olacak. Çarşamba gününe kadar yağışlar devam edecek ve ondan sonra birkaç günlük güneş açacak. Öyle olursa toprak biraz nefes alır ve toprağın üst tabakası biraz kurur. Bu da toprağı çok iyi besleyecek.” Dedi.