Urfa’da dere taştı, araç derede sürüklendi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da dere taştı, araç derede sürüklendi

Bu haber 24 Aralık 2018 - 20:05 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe kırsalında yoğun yağışlar nedeniyle tufan deresinden geçmeye çalışan bir araç suya kapıldı.

Ceylanpınar ilçe kırsalında yer alan Kınalı, Sütlüce ve 12 yerleşim yerini bir birine bağlayan yolda köprü olmadığından dolayı 1 araç suya kapıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı ve kullandığı yolda oluşan yağmur sularının taşmasıyla oluşan Tufan deresinde öğrenciler okullarına gidemezken vatandaşlarda araçlarıyla sulara kapıldı. Tufan deresinden geçmekte olan ve suya kapılan 40 AG 211 plakalı araç sürücü Ekrem Deniz, kendi imkanlarıyla çıkarken köylüler olay yerine itfaiye ve AFAD ekiplerine haber verdi. Yağmur sularına kapılan aracın çıkarılması için ekipler çalışma başlatırken araç kullanılamaz hale geldi.

“DSİ’DEN KÖPRÜ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Yerleşim yeri sakinlerinden Abdurrahman Taş, DSİ’den köprü talebinde bulunarak, ”Bizim burada sele kapılıyoruz. Kınalı Sütlüce arasında olan Tufan deresi taşıyor. Hafta da bir yağmur yağdığı zaman böyle oluyor. 200 öğrenciye yakın bir haftadır okullarına gidemiyor. Gördüğünüz gibi araç sele kapılmış. DSİ’den köprü yapılmasını istiyoruz. Sayın Valim bunu sizden rica ediyoruz bir köprü yapılmasını istiyoruz. Büyükçaylı ve Yıldızlı köylerine yapıldı ama bizlere geldi mi yapılmıyor para bitti diyorlar. Bunu yapan grup 4 körü yaptı fakat bizlere yapılmadı devlet su işlerinden bunu istiyoruz. Öğrencilerimiz okullarına haftalardır gidemiyor. Gördüğünüz gibi araçlar öyle 5 kaza yaşandı burada 1 kişi öldü diğer kazalarda da aynı şekilde aracın durumuna bakın. Sayın Valim Sayın Cumhurbaşkanım bu durumu her zaman yaşıyoruz biz bir köprü istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Devlet su işlerine köprünün yapılması için talimat verilsin rica ediyoruz.”dedi.