Şanlıurfa’da Joker Operasyonu: 24 Tutuklama | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da Joker Operasyonu: 24 Tutuklama

Bu haber 11 Aralık 2018 - 19:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’da 2018 yılı içerisinde yapılan sınavlarda, sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine sınava giren jokerlere operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan zanlılar, mahkemeye çıkartıldı.  Mahkeme heyeti, 24 zanlının tutuklanmasına karar verdi.

Emniyetten yapılan açıklamada,”Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan,”Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun (6114 SKM) – Başkasına Ait Kimlik veya Kimlik Bilgilerini Kullanmak  (TCK madde 268) ve Resmi Belgede Sahtecilik (TCK madde 204)” suçları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü tarafından ile yapılan çalışmalarda;

İlimiz genelinde ÖSYM Başkanlığı ve MEB tarafından 2018 yılı içerisinde yapılan sınavlarda, sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine sınava giren ve Joker olarak tabir edilen şahısların yakalanmasına yönelik etkin tedbirler alınmakta olup, yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan ve haklarında adli işlem yapılan 24 şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.” İfadelerine yer verildi.