Hac için ön kayıtlar başladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Hac için ön kayıtlar başladı

Bu haber 08 Aralık 2018 - 18:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Diyanet İşleri Başkanlığın, ilk defa hacca gitmek isteyenler için başvurularını 8-14 Aralık tarihleri arasında yapabileceğini duyurdu.
Diyanet İşleri Başkanlığın’ın internet sitesinde 2019 yılı hac kayıtları ile ilgli bilgiler paylaşıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:“ ilk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra “www.hac.gov.tr” adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek.
Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak “oda tercihli” veya “otel” konaklama türlerinden birini tercih edecek.
Tercihler, bağlayıcı olacağından daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecek.
Bu yıl hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak.
Kaydı Başkanlıkça yapılanlardan, adres, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerindeki değişiklik talebinde bulunanlar, 14 Aralık’a kadar il, ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabilecek.
Hac kuraları, 28 Aralık Cuma günü saat 15.00’te çekileceği ve aynı gün internetten ilan edileceği, kesin kayıtla ilgili bilgilerin ise daha sonra ilan edilecek”