Doç. Dr. Karataş: Kaşmer Projesi Seçim Pazarlığı Yapılacak mı? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Doç. Dr. Karataş: Kaşmer Projesi Seçim Pazarlığı Yapılacak mı?

Bu haber 23 Aralık 2018 - 16:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Toplumsal Uzlaşı – Barış Derneği Başkanı ve Siyaset Bilimci-Yazar Doç. Dr. Kenan Karataş, 31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala Kaşmer Dağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karataş, Kaşmer Projesi’nin seçim pazarlığı yapılıp yapılmayacağını sordu.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, “Urfa için son yüzyılın en büyük rant projesi” olarak nitelendirdiği Kaşmer imarının 31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ifade etti. Hangi partiye mensup olursa olsun, Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacak arkadaşın bu projeyi iptal edeceği yönünde söz vermesi gerektiğinin altını çizen Karataş, şunları kaydetti:”Görüşü alınan kamu ve özel kuruluşların tümünün olumsuz görüş bildirmesine rağmen, atanmış başkan tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan Kaşmer Rant projesi için ilk adım atılmış ama yoğun tepkiler nedeniyle süreç bir süreliğine askıya alınmıştı. Tabi şimdi Urfa kamuoyunun merak ettiği konu şu; yeni seçilecek Büyükşehir Belediye Başkanı bu projeye ortak olup sonuca mı ulaştıracak, yoksa kamuoyunun hassasiyetini dikkate alarak rant imar projesini iptal etmek üzere meclisi yeniden mi toplayacak?”

BEYAZGÜL, KAŞMER DAĞI’NA SESSİZ Mİ KALACAK?

Mevcut AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün bu konudaki tavrını ve düşüncesini açıklaması gerektiğini belirten Karataş, şöyle konuştu:”Sn. Beyazgül’ün adaylığı açıklandığı ilk andan itibaren düşüncelerimi belirtmiş ve Urfa için en iyi aday olduğunu açıkça söylemiştim. Yine söylüyorum; Sn. Beyazgül çok mütevazi, dürüst ve samimi bir insan ama kurtlar sofrasına ne kadar dayanabilecek bilemiyorum. Önünde son yüzyılın en büyük peşkeş odaklı rant dosyası durmakta, buna sessiz mi kalacak, yoksa iptali için adım mı atacak? Biz objektif konuşuyor ve şunun altını çiziyoruz, şayet Sn. Beyazgül bu projeye yönelik dik duruş sergileyemez ve sessiz kalırsa halk şüphelenecek ve ortaklık hususunda aklında soru işareti kalacaktır. Karşısında rant projelerinin uzmanı ve piri bir isim var, kendisinden seçim ve destek vaatleriyle rantın devam etmesi yönünde söz almaya çalışacaktır.”