Viranşehir’e Başkan Adayı Aranıyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Viranşehir’e Başkan Adayı Aranıyor

Bu haber 01 Kasım 2018 - 9:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(Ruha Haber Ajansı – RHA) Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde yerel seçimler öncesi iddialı partiler başkan adayı arayışına girdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi aday profilleri için partiler çalışmalarını hızlandırdı. Tüm siyasi partiler genel merkez düzeyinde il ve ilçeler için aday seçmek için kolları sıvadı.

Siyasi partiler genel merkezlerinin belirlediği kriterlere uygun ve halk nezlinde karşılığı olan adaylar için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Bu kapsam Şanlıurfa’nın kayyumla yönetilen Viranşehir Belediyesi için de aday belirleme çalışmaları sürüyor. Önceki seçimlerde iki partinin yarıştığı ilçede bu dönem nasıl olacağı ise merak konusu oldu.

HDP Viranşehir için aday belirlemek için ince eleyip sık dokurken, AK Parti ise bu yarıştan geri kalmamak için ilçede karşılığı olacak aday profili üzerine kafa yoruyor.

Kulis bilgilerinde göre AK Parti Viranşehir için henüz net bir karar vermiş değil. Hazırda aday aday olmuş isimlerin kriterlere uymadığıda ileri sürülürken, partinin ilçede bulunan tüm kesimlerden oy alabileceği ve halk nezlinde karşılığı olan bir isim üzerinde buluşmak istiyor.

AK Parti yerel seçimlerde Viranşehir’de ipi göğüsleyen taraf olmak istediği belirtilirken, adaylık konsunda da öne çıkan net bir ismin olmadığı gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor.