Vali Abdullah Erin, Esafla Halkla İç İçe | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Vali Abdullah Erin, Esafla Halkla İç İçe

Bu haber 30 Ekim 2018 - 18:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Resmi çalışmaları dışında kalan tüm zamanını vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinlemeye ve çözüm üretmeye ayıran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in bugün ilk ziyaretini, evden çıktıktan sonra her sabah selamlaştığı bir işyerine yaptı.


Vatandaşla devlet arasında sıkı bağlar oluşturan tutumuyla Şanlıurfa’da her kesimin takdirini kazanan Vali Erin’in bugünkü ilk durağı, Yenişehir semti, Emniyet caddesi üzerinde yer alan bir ocakbaşı oldu.
Makam aracını ocakbaşının önüne çekerek aracından inen Vali Erin’i gören işyeri sahipleri ve çalışanlar, Vali’nin bir şeyler yemek için kendilerini ziyaret ettiğini sanıp buyur etti. Vali Erin’in bir şey yemeyeceğini, her sabah yaptıkları selamlaşmayı böyle bir ziyaretle pekiştirmek istediğini söylemesi üzerine çay söyleyerek Vali Erin’i ağırlayan işyeri sahipleri ve çalışanları, ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Çay içerek esnafla sohbet eden ve işlerinin durumunu konuşan Vali Erin, kısa ve anlamlı bu ziyaretin ardından makamına geçti.

HERKESİ KABUL ETTİ
Güne esnaf ziyaretiyle başlayan Vali Erin, makamına geçip ilk değerlendirmelerini yapmasının ardından kendisiyle görüşmek için bekleyen vatandaşları kabul etti. Gün içinde yüzlerce vatandaşı makamında ağırlayarak sorunlarını dinleyen Vali Erin, günün ilerleyen saatlerinde de Bamyasuyu mahallesine düzenlediği gezide esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek çarşı pazar fiyatlarını konuştu.
Semt pazarındaki manavlar, işyeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Erin, bir balıkçı dükkânına da uğrayarak satışını yaptığı balıkların çeşitleri ve fiyatları hakkında satıcıdan bilgi aldı.

ÇOCUKLARA DAYANAMADI
Çocuklara olan sevgisiyle de bilinen Vali Erin, mahalle ziyaretinde rastladığı çocuklarla da yakın diyaloglar kurdu. Çocukların göz seviyesine inerek onlarla sohbet eden ve kısa sürede samimi bir hava oluşturan Vali Erin, kendisinden bir isteği olup olmadığını sorduğu bir çocukla kardeşini de ellerinden tutarak makam aracının yanına getirdi ve onlara çeşitli oyuncaklar hediye etti.