Hilvan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Hilvan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber 30 Ekim 2018 - 11:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

29 Ekim Cumhuriyetin ilanı bütün Türkiye de olduğu gibi Hilvan da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen kutlama programı Hilvan Kaymakamı Furkan Duman ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve Hilvan Kaymakamı Furkan Duma’nın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.
Cumhuriyetin ilanının 95. Yıl dönümü nedeniyle Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen programa Hilvan Kaymakamı Furkan Duman, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut,İlçe Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrıyar, Kurum Müdürleri,Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine değinen Hilvan Kaymakamı Furkan Duman; ‘Cumhuriyetin 95.Yıl dönümünü gurur ve sevinç hisleri eşliğinde milletçe kutluyoruz.Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan bütün kahramanlara minnettarlıklarımızı bildiriyorum 19 mayıs 1919’da Ata türkün Samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir ‘açıklamasında bulundu.
İlçenin 15 Temmuz Demokrasi Meydanında okulların hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Hilvan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile İlkokul ve Ortaokullar arasında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere satranç takımı ve madalya hediye edildi. Ödülleri Hilvan Kaymakamı Furkan Duman ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından verildi.